Alternativní nádoby na víno z betonu

Nacházíte se na stránkách mladé inovativní společnosti zabývající se výrobou betonových nádob na víno. V současné době nabízíme nádobu ve tvaru vejce o objemu 500l. Naše nádoby dodáváme ve dvou variantách. Bez ošetření – čistě přírodní beton, nebo nádobu ošetřenou speciální paropropustnou vrstvou umožňující mikrooxidaci vín.

 

Zpět k přírodě – blíže ke kořenům

Velká francouzská a italská vinařství používají nádoby z „cementu“ již po mnoho let. Ve výzkumném centru na Korsice zkoumali v letech 2012-2014 vliv materiálu a tvaru nádoby na víno. Při ochutnávání vína vyrobeného v betonovém vejci byla chuť méně ostrá, širší a mohutná. Tyto výsledky korespondují s výzkumem z roku 2009, kdy bylo zjištěno, že jablečno-mléčná fermentace se spouští snadněji v betonovém vejci.

Při degustaci získalo bílé víno vyrobené v betonovém vejci to nejlepší celkové hodnocení, bylo i nejvyváženější. Předčilo vína z amfory i z nerezu.

Stejně tak červená vína z betonového vejce byla hodnocena odborníky jako výborná. Hodnotitelé konstatovali více tónů sušeného ovoce, černého ovoce, širokost a mohutnost vína. Svíravost byla méně přítomna a to zejména po 4,5 měsících zrání.

Věříme, že vína z našich nádob potěší každého milovníka vín.